tirsdag 17. november 2009

Tror de vi alle er helt idioter?

Til dere som har ligget våkne om natten og grublet på dette: Nei - det var ikke et PR-stunt!Tid for en gjenganger: våre venner i Dagbladet og VG.

Journalistutdanningen er visstnok en av de vanskeligste studiene å komme inn på i vårt land. Derfor lurer jeg litt på hvor det blir av disse unge talentfulle menneskene. De kan umulig havne i avisene?

En rask titt på nettutgavene for mandag 16.11.09 demonstrerer med all tydelighet at vi her har å gjøre med kvalitetsjournalistikk:

Her har faktisk en liten snutt om bilindustrien i USA lurt seg inn i alt kvalitetsstoffet. Boooooring!Dagens avsløring: hun angrer!

Og så til slutt min faste favoritt - VGs krigsjournalistikk! Stol på VG - på dette fagfeltet svikter de aldri. Dette er, hver gang, så skingrende hjelpeløst at jeg blir rørt helt inn i hjerterota. Sist var det sanitærsoldaten. Nå demonstrerer VG sin dype innsikt i artillerivåpen:


Du verden! Her skytes det med "et Hasubitser-våpen"! (Stor bokstav, bindestrek og greier!)

Kjære VG-journalist: Det hadde tatt deg 0,7 sekunder å sjekke dette merkelige våpenet på nettet. De fleste som har lest minst én tegneserie om krigen i løpet av guttedagene vet at det her er snakk om en haubitser (stor bokstav er vel unødvendig?), altså en type feltartilleri, noe midt i mellom en kanon og en bombekaster. På engelsk sier vi en howitzer.

Hold det gående, VG. "Make my day!", som Clinter'n sier.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastisk bra skrevet! Hehe, fikk meg en god latter på slutten av dagen ;)

Men det er faktisk ganske skremmende å ta seg en titt i riksavisene nå om dagen, det skal være sikkert og visst. Men det som kanskje er mer skremmende, er at det er dette folk vil lese... Fordi i god "supply and demand"-ånd så vil jeg anta at ting hadde vært annerledes dersom folk hadde gjort opprør mot dette flaue opplegget deres..?

Marie sa...

Kanskje de bare holder alle de viktige sakene hemmelig? Jf saken med han überdumme journalisten (Refdal? Refsdal?) som ble kidnapped av Taliban?