onsdag 22. april 2009

En offiser for alt?

Leon Wilson heter en heldig 32 år gammel soldat i den britiske hæren. Han tjenestegjør i Afghanistan. En kule, kaliber 7,62, mest sannsynlig fra en AK47, gikk tvers igjennom hjelmen hans. Leon kom fra det uten en skramme, iflg det engelske forsvarsdepartementet. De anslår at Leon var ca 2 millimeter fra den sikre død!

The Sun skriver om en nokså betenkt "medic" som skulle ta hjelmen av en temmelig omtåket soldat (han var, forståelig nok, svimeslått av kraften i treffet).

Dette har selvsagt VG fått snusen i. I papirutgaven tirsdag 21. april har to av avisens journalister skrevet om dette:

De to VG-journalistene har altså klart å få det til at den britiske hæren har sanitæroffiserer på pletten straks en soldat er såret!

Burde en journalist som dekker en militær konflikt vite forskjellen på sanitær og sanitet? Det var jammen godt soldaten ikke var alvorlig såret, så slapp de å legge på en kompressor!

(Da jeg avtjente militærtjenesten min midt på 70-tallet måtte vi grave latriner selv. Vi hadde ikke "sanitæroffiserer" til å gjøre det for oss!)

1 kommentar:

Marie sa...

En liten kuriositet: Sanitet på svensk betyr det samme som sanitær på norsk. Så de svenske sanitetsmannskapene kommer ikke for å plastre deg, de staker opp den tette doen i stedet...