onsdag 10. oktober 2007

Te? Kaffe? - Te? Kaffe? - Te? Kaffe? - Te? Kaffe?....


En skal være varsom med å komme i skade for å more seg på andres bekostning. Spesielt hvis de "andre" kanskje ikke er så priviligert som en selv. Men, denne er så søt at jeg kan bare ikke la være å bringe den videre!

Bahadur Chand Gupta, en pensjonert flytekniker fra Indian Airlines gjør altså stor suksess med å arrangere "liksom-flyturer" for indere som ikke selv har råd til en slik reise.

Og her møter de altså trøstig opp. Kjøper "billett" for en meget rimelig penge. Får utdelt sitt "boarding card". Slippes ombord i flyet (kanskje de til og med legger inn noen "real time delays"?) hvor de finner sitt sete og spenner seg fast. Så må de, i likhet med oss blaserte flyreisende, gjennomgå sikkerhetsinstruksjoner og høre på "kapteinen" (ingen ringere enn den pensjonerte flyteknikeren selv!) gi sine små beskjeder om forventet flytid, fare for turbulens osv.

På selve "turen" serverer "flyvertinner" (den ene er hans kone) selvsagt både te og kaffe. Men, så slutter altså moroa - for straks begynner innflygningen til New Dehli...

Litt rørende, ja. Men, også en tankevekker for oss rike og bereiste. For, hør hva noen av "passasjerene" sier:

“I see planes passing all day long over my roof,” Selim, a 40-year-old tyre mechanic was quoted as saying. “I had to try out the experience.”

Jasmine, a young teacher, had been longing to go on a plane. “It is much more beautiful than I ever imagined,” she said.

Much more beautiful than I ever imagined.........

Makes you think, doesn't it?

1 kommentar:

Marie sa...

Er det ikke akkurat det folk gjør når de tester ut vektløs tilstand her på jorda? Og det har jeg faktisk veldig lyst til å prøve. Hvis noen vil teste det med fly, så why not?

Ser naturligvis tankevekkeren her også, men jeg forstår dem godt, selv om det i utgangspunktet høres litt dumt ut.

Og forresten: jeg blogger ikke om doruller. I hvertfall ikke bare om doruller, så du kan godt finne på en litt mer generell beskerivelse hvis du har riktig god tid over stilbunken en dag...