mandag 24. september 2007

Kan du skrike konsonanter?

Denne høsten er det en rekke unge forfattere som debuterer. Alle store forfattere har jo debutert en gang, så man bør jo, som litterært oppegående og interessert lesende menneske, følge litt med når slikt skjer.

Heldigvis har vi Aftenposten til å hjelpe oss med dette. Avisen har gjort et grundig forarbeide og presenterer oss for en rekke av høstens forfatterdebutanter i form av intervjuer på Aftenposten TV.

Det desiderte litterære og kulturelle høydepunkt ble, for undertegnede, møtet med den unge og lovende debutanen Rebekka Kjelland. Hun har fått gitt ut «Akkorda under fluktlinja», en musikalsk diktsamling.

Jeg lover deg: dette intervjuet gjør noe med deg! Litteratur blir aldri det samme etter at du har blitt konfrontert med denne unge kvinnelige forfatteren!

Jeg betrakter det som en selvfølge at den statlige innkjøpsordningen for litteratur kommer på banen UMIDDELBART!!

En ung, kvinnelig, sint, opprørsk og ukonvensjonell forfatter, som i tillegg kan intet mindre enn SKRIKE KONSONANTER er akkurat hva vi trenger! Hva skal vi med tullekopper som Undset, Skram, Nedreaas og alle de andre gamlingene når vi har litterære tungvektere som dette?

Nå kommer kravet: hun må inn på pensum i skolen - fordi hun "når frem til elevene". Hun "treffer dem hjemme!". Hun "snakker deres språk".

(Nåja, det siste, om språket hennes, ble kanskje litt drøyt - siden det er åpenbart for enhver at hun ikke er i stand til å gjøre rede for seg, men akkurat det sliter vel mange elever med og så .... ....)

Jeg rydder plass i bokhyllen min!

3 kommentarer:

Ragnhild sa...

Hun er jo helt på nivå med Lars Monsen, jo!

Ingar: sa...

Feil, Ragnhild!

Lars Monsen leser ikke bøker
- bøkene skriver om Lars Monsen!

Ragnhild sa...

Ja, og det er derfor de blir så dårlige som denne forfatterens (for jeg regner med at boka er av omtrent samme kvalitet som hennes evner til å snakke for seg)!

Da Chuck Norris var på banen innen litteraturen fikk vi Ibsen og gjengen!